Akademik Hayat

Spor ve Sanat

SPOR EĞİTİMİ

Radikal Okulları sporu öğrencilerin hayatının bir parçası olarak benimsemesi için çabalar. Sporun yaşam boyu sürdürülebilir olması için okul kulüpleri, okul takımları kurar okul içi spor aktiviteleri yaparız. Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim’ sözüyle yola çıkarak öğrencilerin takım çalışması, dayanışma, kazanma ve kaybetme duygusunu öğrenmelerini hedefleriz. Sporun sadece bedensel değil zihinsel ve ruhsal faydalarının da olduğunu kabul eder öğrencilerimizin lise hayatları boyunca sporla iç içe olmalarını sağlarız.

SANAT EĞİTİMİ

Sanat, düşünceleri ve duyguları ifade etmenin en iyi yollarından biridir. Her türlü sanat, duyguları ifade etmek için kullanılabilir ve aynı zamanda fikirleri de ifade edebilir, sanat bir bakıma zarafetin somutlaşmış halidir. Radikal Okulları, öğrencilerin estetik anlayışlarını geliştirerek onların bakış açılarını olumlu yönde değiştirmelerini sağlar. Enstrüman eğitimi, sahne eğitimi, yıl içerisinde yapılan sergiler ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin özgür düşünebilmesini ve kendini özgürce ifade etmesini hedefler.

radikal   spor   sanat