Akademik Hayat

Yabancı Dil Eğitimimiz

Uluslararası bir kimlik kazanmak için en az bir tane dili bilmek ve küreselleşmenin gereği olarak çağı yakalamak, çağdaş olabilmek, diğer ülkelerle teknolojik, ekonomik ve kültürel açıdan iletişim sağlayabilmek için İngilizce öğretiminin iyi eğitilmiş ve alanında yeterli bilgisi olan öğretmenlerce yürütülmesi için Radikal Okulları uzman öğretmenlerle çalışır. Bir çok AB Projesine, uluslararası yarışmalara ve panellere öğrencilerinin katılmasını sağlar. Radikal Okulları olarak Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve programını bilinen ismiyle CEFR uyguluyoruz.

Radikal Anadolu Lisesi Yabancı Diller Bölümümüzde uyguladığımız etkin eğitim programı ile öğrencilerimizin İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerinde kendilerini sosyal ve akademik ortamda rahatlıkla ifade edebilmelerini sağlayıp, kendilerinin uluslararası düzeyde dil yeterliliğine sahip olmalarını hedefleriz. Okul içi ve okul dışı yapılan etkinliklerimiz, seminerlerimiz, drama çalışmalarımızla öğrencilerimize yeni deneyimler kazandırmayı başarırız.

Radikal Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, yurtiçinde kabul edildikleri üniversitelerin hazırlık muafiyet sınavlarını kolaylıkla geçebilmeleri ya da yurtdışında okuyabilmeleri için gereken tüm uluslararası sınavlarda yeterlilik gösterebilmelerini amaçlamaktayız. 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimizin haftalık 8 saat İngilizce, 2 saat Almanca ve 2 saat İspanyolca dersleri sayesinde üç dil öğrenerek mezun olmalarını sağlarız. Ders içeriklerimiz ve ders programlarımızla müfredata uygun biçimde 5 ayrı dil öğrenme yetisini; okuduğunu anlama, yazma, duyduğunu anlama, sözlü ifade etme ve karşılıklı konuşma alanlarında yüksek seviyede yetkinliğe ulaştırırız. Yabancı Dil ders kitapları, Avrupa Birliği Ortaklık Çerçevesi ölçütlerine göre hazırlanan metotlar arasından seçilir, yenilikçi eğitim teknolojileriyle destekleyerek uygulanır.