Anaokulu

Anaokulu kadememizde Waldorf yaklaşımı ile çocukların tüm gelişim alanlarına odaklanarak eğitim almaları sağlanır.

Peki nedir Waldorf Yaklaşımı? Waldorf eğitim yaklaşımı 1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilmiştir. Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır. Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar. Her çocuğun birey olarak ihtiyaçları farklıdır ve her çocuk, farklı ihtiyaçlar üzerinden evrilirler. Çocukları birey olarak teker teker incelemek ve öğrenmek gereklidir. Bu nedenle de Waldorf Yaklaşımı'nda çocuklara birey oldukları hatırlatılmalıdır. Waldorf Yaklaşımı doğayla iç içe geçecek, bir ağacı sevecek, böceklerden korkmadan onları gözlemleyerek, her çiçeğin kokusunu bilen; kısaca doğayı tanıyan bireyler yetiştirme gayesi güder.

Deneyimli eğitimcilerimizle, çocuğunuzun bireysel gelişimi desteklenir, çocuğunuz neyi düşünmesine değil, nasıl düşünmesi gerektiğine odaklanır

Özverili ve anne şefkati ile yaklaşılan çocuklarımızın yaratıcılıkları desteklenir ve çok yönlü gelişimi sağlanır

İngilizce ve Fransızca eğitimi ile çocuğunuzun dil gelişimi ve yabancı dile yatkınlığı geliştirilir.

Satranç, jimnastik ve drama derslerimiz ile çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri sağlanır.

Robotik kodlama ile çocukların problem çözme becerileri geliştirilir.

Diyetisyen eşliğinde hazırlanan yemeklerimizle çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine dikkat edilir.

Etiketler:
anaokulu   kolejler   özel okullar   okul öncesi